Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Kezdőlap

Dr. Kiss Géza

Dr. Kiss Géza az ELTE TTK matematika-fizika középiskolai tanári diplomájának megszerzését követően az 1983/84-es tanévtől a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanított, majd közben 1988-tól 1996-ig igazgatóként dolgozott. 2003-tól az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban tanított, majd 2009-től a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanára lett.

Kiss Géza kiemelkedő szakmai tudású és kitűnő pedagógiai érzékű, elhivatott, nagy hatású tanáregyéniség, aki a legkülönbözőbb képességű és hozzáállású diákok tanításában és nevelésében végez a mai napig kiváló munkát. Szakmai tudása, alapos felkészültsége miatt a diákok nagy érdeklődéssel, odafigyeléssel, aktivitással vesznek részt az óráin. Tanár úr a legnehezebb problémákat is úgy képes a diákok elé tárni, hogy azok megértése magától értetődő számukra. Megnyerő egyénisége népszerűvé teszi a kollégák körében is, megfigyeléseit, megállapításait kollégái elfogadják.

Publikációi sokirányúak, tudását, tapasztalatait sikeresen adja tovább tanártársainak. A tanári munkához kapcsolódik tudományos fokozata, versenybizottsági és versenyszervező tevékenysége, a KöMaL szerkesztőbizottsági tagsága, középiskolásoknak szóló matematikakönyvek lektorálása, szerkesztése és írása, vezetőtanári munkája.

Aktív munkatársa a Zalamat Alapítványnak, és az Erdős Pál Matematika Tehetséggondozó iskolának. Foglalkozásokat vezet nyári matematika táborokban. Diáktalálkozók, vándorgyűlések, számos tanártalálkozó, konferencia meghívott előadója.

Középiskolás tanítványai a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyein, az Arany Dániel Matematikaversenyeken és az Országos Középiskolai Matematika Versenyeken kiváló helyen végeznek. Külön kiemelendő a tehetséggondozása, aminek köszönhetően tanítványai nagy számban érnek el nívós eredményeket a legrangosabb versenyeken. (A Közép-Európai Matematikai Olimpián (MEMO), az Európai Lány Matematikai Olimpián (EGMO) és a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián (IMO).

Eddigi munkásságát 2006-ban és 2015-ben Graphisoft-díjjal, 2012-ben Beke Manó-díjjal és a MOL Tehetséggondozásért-díjjal, 2014-ben Ericsson-díjjal ismerték el.

Dr. Kiss Géza a legkiválóbbak közül is kiemelkedik. Emberi tulajdonságai, szerénysége, önzetlen segítő­készsége, állandó önképzése is méltóvá teszik a Rátz Tanár Úr Életműdíjra.

 

Dr. Kiss Géza portréfilm