Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Alapítók

Ericsson Magyarország

Az Ericsson lehetőséget teremt a kommunikációs szolgáltatók számára, hogy az összekapcsolhatóság minden értékét kiaknázzák.
A vállalat portfóliója, a Hálózatok, a Felhő Szoftver és Szolgáltatások, a Vállalati Vezeték Nélküli Megoldások, a Globális Kommunikációs Platformok valamint a Technológiák és az Új Üzleti Területeket fedi le. Mindezek célja, hogy fokozzák ügyfeleink hatékonyságát, támogassa digitalizálódásukat, és új bevételi lehetőségeket teremtsen.
Az Ericsson innovációs befektetései az emberek milliárdjai számára tették elérhetővé a telefónia és a mobil szélessáv előnyeit.

A jelenleg közel kétezer főt foglalkoztató Ericsson Magyarország tevékenysége két pilléren nyugszik. A hazai cég az ország legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalat az országban, ahol a szakemberek élenjáró technológiákon, az 5G mellett a gépi tanulás, mesterséges intelligencia, az IoT, a Security és a Cloud területeken dolgoznak.

Tevékenységében példaértékű az oktatás–alapkutatás–alkalmazott kutatás–ipari megvalósítás láncolata. A K+F tevékenységen felül az Ericsson Magyarország a Magyar Telekom stratégiai partnere, mobilhálózatának kizárólagos, valamint vezetékes hálózata jelentős részének szállítója. Az üzleti területhez tartozó régiós mérnöki szolgáltató központban magasan képzett mérnökök a világ számos országában vesznek részt távközlő rendszerek kiszolgálásában, projektek megvalósításában, különböző rendszerek integrációjában és támogatásában.

www.ericsson.com


Graphisoft SE

A magyar alapítású és máig magyarországi központú GRAPHISOFT az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling, BIM) úttörője, az építészeknek fejlesztett szoftverével, az ARCHICAD-del világszerte piacvezető. Forradalmi megoldásaikkal alapjaiban változtatták meg az építészek tervezési és együttműködési gyakorlatát.

Multinacionális szoftvercégként Bostontól Tokióig vannak jelen a piacon saját irodákkal, a viszonteladói hálózaton keresztül pedig több mint száz országban értékesítik a termékeiket és szolgáltatásaikat. A GRAPHISOFT 2007 óta a Nemetschek Csoport tagja.

A termékfejlesztés több száz fős csapata, valamint a stratégiai vezetés ma is Óbudán, a saját fejlesztésű, de mára különálló tőzsdei cégként működő Graphisoft Parkban található.

www.graphisoft.hu


Richter Gedeon Nyrt.

A Richter Gedeon Nyrt. magyarországi központú, innovációra épülő, specializált multinacionális gyógyszercég. A magyar irányítású Richter tevékenysége vertikálisan integrált: gyógyszergyártással, kutatás-fejlesztéssel, kereskedelemmel, valamint marketinggel foglalkozik. A cég küldetése, hogy az egészség megőrzését és az életminőség javítását szolgálja, többek között olyan magas hozzáadott értékű, originális és bioszimiláris termékek piacra vitelével, melyeknek fejlesztésében és előállításában speciális tudása van. A 118 éves múlttal rendelkező Richternek az anyavállalat mellett öt országban működnek termelő és fejlesztő leányvállalatai, termékeit saját piachálózatán keresztül a világ száz országába juttatja el. A Társaság több mint 12 ezer főt foglalkoztat, árbevétele 2018-ban megközelítette a 1,4 milliárd eurót.

www.richter.hu