Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Dr. Rékási József

  Dr. Rékási József 1958-tól a bácsalmási Hunyadi János Gimnázium biológiatanára, majd igazgató-helyettese. 1982-től a Pannonhalmi Bencés Gimnázium biológiatanára. OKTV-n összesen 17 tanulója az első tíz között ért el helyezéseket. A Kitaibel Pál Országos Középiskolai Biológia Tanulmányi Versenyeken 3 első és 2 negyedik helyezést értek el tanítványai, a Mezőgazdasági Múzeum pályázatán 12 tanulója nyert 1-3. díjat. Kiemelkedően eredményes tanári ténykedése mellett a Katolikus Középiskolai Főhatóság szakfelügyelője 1986-94 között. Nemzetközi Mallophaga kongresszusokon (Ausztrália, Argentína) szakmai előadásokat tartott. Hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokban megjelent tanulmányainak száma közel 250.
  Dr. Rékási József igazi tudóstanár, és nagyszerű pedagógus, aki tevékenysége során a tudományos munka szeretetére is nevelt. Az országos tanulmányi versenyeken kívül a Katolikus Középiskolai Főhatóság pályázatain is volt 5 első helyezett tanítványa. A közös érettségi-felvételi dolgozatok biológiai pontszámai alapján, Rékási József felkészítő munkája nyomán iskolája az országos mezőnyben általában az első 10 iskola között van. Az érettségizők harmada/negyede választja a biológiát érettségi tárgyként. Tanítványai közül eddig 304-en kerültek be különböző orvosi, fogorvosi és gyógyszerészi karokra; 146-an nyertek felvételt természettudományi (biológus), erdőmérnöki, ill. állatorvosi szakokra. A szakma mellett természetszeretetre és annak védelmére neveli diákjait. Madárgyűrűző szakkört is vezet, diákjaival térképet rajzoltat a madarak visszatéréséről. A Mallophaga kutatásai nyomán új fajt neveztek el róla. Neves emberekké vált volt diákjainak egész sora írásban támogatta jelölését a Rácz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.