Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

†Reményi Gusztávné

Elsőként tanítói, majd polgári iskolai tanári diplomát szerzett, ezután az ELTE matematika-ábrázológeometria szakát végezte el. 1944-ben Orosházán polgári iskolában, 1947-59-ig Nyíregyházán a Zrínyi Ilona Gimnáziumban tanított, 1959-tol nyugdíjba vonulásáig a Trefort Ágoston Gyakorló Iskola vezetőtanára lett. A tanításban kiváló eredményeket ért el, munkáját a matematika- és gyermekszeretet jellemezte. Folyamatosan tovább képezte magát. Egyaránt fontosnak tartotta a hátrányos helyzetű tanulók segítését és a kiemelkedők fejlesztését. A BJMT munkájába már Nyíregyházán bekapcsolódott, a megyében előadásokat tartott. Késöbb a Társulat Oktatási Bizottságának tagja, majd hosszú időn keresztül elnöke volt. Kiemelkedő szerepet játszott az általános iskolai Varga Tamás verseny létrehozásában. A tanárjelöltekre - a mai matematikatanárokra - igen komoly hatással volt. Lényeglátásra, tudatosságra, megújuló képességre nevelte őket. A Bolyai Társulat középiskolai matematikaoktatási kísérlete geometria anyagának egyik készítője volt. Hosszabb ideig Budapesti Tanárképző Főiskolán elemi matematikát és matematika tanítását oktatott. A tanári hivatás iránti elkötelezettségét tükrözi az is, hogy 2000-ben a Budai Tanítóképzőben a magyarban és a matematikában kiemelkedő hallgatók részére alapítványt hozott létre. Több kitüntetést kapott, köztük a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét és a Bolyai Társulat Beke Manó Emlékdíját is.

2006. június 3-án életének 85. évében elhunyt Reményi Gusztávné, aki a Trefort Ágoston Gyakorlóiskola matematika szakos vezetőtanára volt 1959-től 1990-ig. Hivatása a tanítás volt, kimeríthetetlen energiát áldozott tanít­vá­nya­inak és a matematikatanítás ügyének. Az alapítvány az elhunytat saját halottjának tekinti.