Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Dr. Jánossyné dr. Solt Anna

  Dr. Jánossyné Dr. Solt Anna biológia-kémia szakos tanár diplomája megszerzését követően az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének munkatársa lett. A tanítás iránti elhivatottsága a Baár-Madas Református Gimnáziumba vezette. Jelenleg a Városmajori Gimnázium kutató tanára.
   Nagyhatású pedagógus, tantárgya iránt elhivatott. Sokféleképpen motivál, mindenkit a neki megfelelő módon. Dicsérő szavaival még a nehézségekben is elhiteteti diákjaival , hogy képesek a közös cél elérésére. Személyre szabott feladatokkal készíti fel tanítványait a versenyekre, érettségire, felvételire. Eredményes pedagógus, diákjai nemzetközi és OKTV versenyeken szereznek jó helyezéseket. Tanítványai nagy számban kerülnek be a felsőoktatási intézményekbe.
   Publikációs aktivitása kiemelkedő. Kutatói ambícióit mutatja kimagasló tanári munkája mellett megjelent két idegen nyelvű publikációja.
   A Kutató Tanárok Országos Szövetségének (KUTOSZ) egyik alapító tagja, részt vett a Biológia kerettanterv kidolgozásában, számos tanárjelölt mentorálásában, fakultációk szervezésében, iskolakert létrehozásában és az Ökoiskola pályázat koordinálásában is.
   Kimagasló tanári munkáját igazolja diákjai és munkatársai dicsérő sorai mellett az öt elnyert szakmai díj is. 2010-ben az év felkészítő tanára lett. 2013-ban Szent-Györgyi tanár címet és Bonis Bona-díjat kapott. 2015-ben elnyerte az Innovációs Szövetség ösztöndíját és az Apáczai Csere János-díjat.
   A tanárnő messze túlteljesíti a kötelező foglalkozást diákjaival. Rendszeresen szervez egyetemi és kutatóintézeti látogatásokat és egyéb iskolán kívüli szakmai programokat, terepgyakorlatokat. Hat gyermeke mellett mindig talál extra időt diákjaira, akik nem csak szakmai, hanem személyes problémáikkal is bármikor fordulhatnak hozzá.
   Dr. Jánossyné Dr. Solt Anna személye, tanári pályájának eddigi eredményei, szakmai tudása, valamint a tudomány- és diákszeretete alapján méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíjra.