Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Erdős Gábor

Erdős Gábor középiskolai tanári végzettségét az Eötvös Loránd Tudományegyetemen matematika – fizika - számítástechnika szakon szerezte. Tanári pályáját szinte teljes egészében jelenlegi munkahelyén, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban töltötte.

Példaértékű munkát végző, kiváló pedagógus, országosan elismert tehetséggondozó szakember. Tudását nemcsak saját tanítványaival és a kollégákkal osztja meg, hanem aktív tagja az országos tehetséggondozó hálózatnak is.

Tanítványaival kiváló a munkakapcsolata, egyénisége magával ragadó, foglalkozásait a jó hangulat mellett a fegyelem és a komoly munka jellemzi. Tanítványai örömmel látogatják foglalkozásait, melyek szakmailag magas színvonalúak, és logikusan épülnek egymásra.

Több évtizede tevékenykedik a matematikai tehetséggondozásban, saját iskoláján kívül is szívesen vállal ezzel kapcsolatos feladatokat. Mindig nyitott az új kihívásokra, a távolléti oktatás időszakában online matematikaversenyt szervezett, oktatóvideókat, feladatsorokat készített és osztott meg.

Több évtizedes tehetséggondozó munkája miatt pontosan ismeri a korosztályba tartozó gyerekek tudását, gondolkodásmódját, mely feladatok megoldása „várható el”, és melyek jelentenek komoly kihívást még a legügyesebbeknek is.

Alapító tagja és kezdetektől fogva tanára az országos beiskolázási körrel büszkélkedő Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolának. Állandó résztvevője a Rátz László Vándorgyűlésnek, tagja, több éve pedig elnöke a Varga Tamás versenybizottságnak. 1996 óta segítője a Matematikai Tehetségekért Alapítványnak (MaTe), állandó résztvevője, szervezője az alapítvány által évente megrendezett nyári matematika tábornak.

Egész tanári pályáját végigkíséri a folyamatos önképzés, diákjait is erre ösztönzi. Tanítványai rendszeresen tűnnek fel a neves matematikaversenyek győztesei, díjazottjai között.

Munkáját számos díjjal ismerték el, 2001-ben Ericsson-, 2006-ban és 2015-ben Graphisoft-,
2013-ban Bonis Bona-díjat kapott.

Erdős Gábor a magyarországi matematikatanár-társadalom meghatározó személyisége, a matematika tanításának és népszerűsítésének kiemelkedő alakja. Munkája, elhivatottsága, magas szintű szakmai tudása és hihetetlen munkabírása miatt méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.

Portréfilm Erdős Gábor