Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Dr. Pintér Ferenc

  1972-ben végzett matematika-fizika szakon, Szegeden. A nagykanizsai Batthyány Gimnázium tanára. Korábban a Bolyai J. M. Társulat Zala megyei tagozatának titkára volt, jelenleg annak elnöke. 2001 óta a veszprémi Pannon Egyetem Erdős Pál Tehetséggondozó Iskola igazgatója. Hosszú évek óta szervezi és vezeti határon túli tehetséges magyar diákok számára a "Balatonberényi Nyári Tábor"-t, ahová hét év óta finnek, majd lengyelek, ez évtől pedig már németek is járnak. A 33 országban egyszerre, ugyanazzal a feladatsorral írott "Kenguru verseny" hazai megszervezője és népszerűsítője, részt vesz a nemzetközi feladat-kitűző konferenciákon is. E versenyen hazánkban minden évben több ezer tanuló indul.
  A felvidéki Egyetemen rendszeresen előad, akárcsak a komáromi Nagy Károly napokon, emelve ezzel a felvidéki matematikaoktatás színvonalát. Kétévente Nagykanizsán "Új utak és lehetőségek a matematikában" címmel konferenciát szervez. Ezeken a konferenciákon a matematikatanárok saját eredményeikről számolhatnak be. "Módszertani vásárokat" rendez, tevékenysége nyomán környezetében a matematikai érdeklődés ugrásszerűen megnőtt. A nemzetközi magyar matematikaverseny egyik szervezője. Koordinálja a Kalmár László verseny megyei fordulóját, tagja az OKTV szakközépiskolai bizottságának. 1993-ban megkapta a Bolyai János Matematikai Társulat Beke Manó Emlékdíját.