Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Zátonyi Szilárd

Zátonyi Szilárd 1989-ben kezdett tanítani - mostani nevén - a győri Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában. Munkájára mindig igényes, precíz pedagógus, aki mindazon tehetségnek birtokában van, ami a szaktanárt igazi pedagógussá teszi.
   Átütő erejű szakmai tudása, gyermek- és munkaszeretete példamutató. Órái élvezetesek, változatosak, rengeteget szemléltet. Érdekes előadásait figyelemfelkeltő látnivalókkal, makettekkel, preparátumokkal, gyűjteményének egyes darabjaival színesíti.
   A színvonalas és eredményes tanórai munka mellett nagy gondot fordít a tehetséggondozásra. Tanítványai minden évben fényesen szerepelnek a legkülönbözőbb tanulmányi és tehetségkutató megmérettetéseken.
   A tananyag tanításán túl diákjai szemléletének, világképének formálásában aktívan részt vállal. Nézete szerint a kötelező megtanulása után fontos az élmény és a megfigyelés együttes hatása. Kezdeményezésére a Természetbúvár Szakkör 1990 óta működik a győri iskolában. A szakkör célja a diákok környezettudatos szemléletformálása, az élő és élettelen természet szépségeinek megismertetése iskolán kívüli keretek között.
   Aktív szerepet vállal a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjének lebonyolításában.
   Az Apáczai Kiadó gondozásában jelent meg az általa írt és illusztrált Biológia 10-11-12 gimnáziumi tankönyvcsalád. Tankönyveit az ország számos oktatási intézményében használták nagy megelégedéssel.
   Olyan pedagógus, aki a változások ellenére is csendben teszi a dolgát, egyéniségével, személyes varázsával, odaadásával neveli, tanítja a diákjait, vezeti, terelgeti is őket. Karizmatikus, elhivatott tanár. Környezetbarát, ökocentrikus gondolkodásmódja, valamint közvetlen, szinte baráti viselkedése példaértékű diákjai körében.
   Zátonyi Szilárd munkássága, a biológia oktatása terén elért eredményei, a tehetség gondozásban kifejtett tevékenysége miatt méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.