Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Gál Béla

  Gál Béla egyetemi tanulmányait Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen végezte, ahol biológia-kémia szakos tanári diplomát szerzett. 1982 óta a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémia-biológia szakos tanára, majd 2005 óta igazgatója is.
   Az elmúlt több mint három évtizedben rendkívül odaadóan és eredményesen végezte tanári munkáját és iskolaszervező tevékenységét. Tanár urat a következetesség és emberség jellemzi, minden nevelési helyzetben a mai napig ösztönzően hat tanítványaira és kollégáira egyaránt.
   Kiemelkedő tehetséggondozó munkáját bizonyítja az általa felkészített diákok számos jó helyezése és különdíja a különféle biológiai és kémiai versenyeken.
   Kidolgozója és alapítója, valamint sokáig meghatározó tanára volt az országosan egyedülálló biofizika tagozatnak. Tantárgyszakmai tudását bizonyítja, hogy pályája során kölcsönös tiszteleten alapuló folyamatos kapcsolatot ápolt az Orvostudományi Kar, a Természettudományi Kar és az MTA Szegedi Biológiai Központjának vezető kutatóival, oktatóival.
   Az évtizedek munkája során felhalmozott és folyamatosan naprakészen tartott tudását nem kizárólag saját tanítványai számára hasznosította. Tehetséggondozó tankönyvsorozatot írt, amely mára klasszikus és minden felvételiző számára megkerülhetetlen művé vált. A méltán gyors sikert arató tankönyveket azóta feladatgyűjteménnyel is kiegészítette.
   Gál Béla jelentős szerepet vállalt a kétszintű érettségi rendszer bevezetésében is. Kisebb megszakítással közel két évtizedes igazgatósága alatt a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium mára az ország egyik legjelentősebb középiskolai természettudományos oktatási centrumává fejlődött.
   Gál Béla sokoldalú, kiemelkedő munkája, emberi tulajdonságai, értékei alapján méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.