Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Dancsó Éva

  Dancsó Éva az egyetem elvégzését követően vegyipari kutatóként kezdte pályafutását. Majd közel 10 év után a tanári hivatás felé fordult. Közel 18 évig a budapesti Eötvös József Gimnázium tanára volt.
   Szabadidejét önzetlenül felhasználva szakköri tevékenységeken keresztül igyekezett diákjai tehetségét kibontakoztatni. A labormunkán kívül sok olyan érdekes témakörrel ismertette meg tanítványait, amelyek túlmutatnak a középiskolai tananyagon. Látványos kísérletekkel keltette fel diákjai érdeklődését, hogy a kémia tantárgy mindenkinek élővé és érdekessé váljon.
   A tehetséggondozásban jelentős sikereket ért el. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőiben 18 tanítványa ért el sikereket. Két tehetséges növendéke diákolimpikonként ezüstéremmel tért haza.
   Diákjai rendszeresen vesznek részt országos konferenciákon (pl. TUDOK, Kémikus Diákszimpózium). A kutatómunkának, a kísérletek megtervezésének, elvégzésének, mérések lebonyolításának, az eredmények értékelésének támogatására sok időt, energiát fordít.
   A Park Kiadó gondozásában megjelenő Kémia Munkafüzet a Park-Usborne Kémia Enciklopédiához című könyv, valamint az ehhez tartozó tanári kézikönyv társszerzője.
   Tartott tehetséggondozást a kémiatanításban, műhelyfoglalkozásokat a Kémiatanári konferenciákon. Alapító tagja a Kutató Tanárok Országos Szövetségének (KUTOSZ). Tagja a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztályának, tagja volt az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny versenybizottságának is.
   Szakmai munkáját több díjjal is jutalmazták. Szent-Györgyi Albert Arany Emlékérmet, Magyar Kémiaoktatásért díjat nyerte el.
   Dancsó Éva munkássága, a kémia oktatása terén elért eredményei, a tehetséggondozásban kifejtett tevékenysége által méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.