Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Halmi László

  Halmi László matematika - kémia szakos tanárként a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban 37 éven keresztül tanított.
   Mind szakköri foglalkozásokon, mind kémiaóráin odafigyelt arra, hogy ne csak a kémia iránt különlegesen fogékony diákjai, de az "átlagos" képességű tanulók is fejlődjenek. Évek során egy kémiai "műhelyt" hozott létre.
   Foglalkozásain briliáns humora mellett szigora is megjelent. Nem csoda, hogy nemcsak versenyzői körében, de a kémiaóráit látogató diákok között is nagy népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig. Rá mindenki számíthatott, kollégái és tanítványai munkáját mindig önzetlenül segítette. Ahogy egy diákja megfogalmazta: "Órái magával ragadtak és beszippantottak, örökre belém oltva azt a mély szeretetet, melyet ő érzett választott tárgya iránt."
   Tehetséggondozó tevékenysége kiemelkedő. Tanítványai rendszeresen és eredményesen szerepeltek országos versenyeken (OKTV, Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny, Curie emlékverseny, Vegyésztorna stb.). Tanítványai között 2 olimpikon, 1 OKTV I. helyezett és számos Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny győztes található.
   Az 1980-as években bevezetett fakultációs rendszer tapasztalatairól több ízben beszámolt szakmai továbbképzésen, valamint a Zalai Oktatás című folyóiratban is. Szervezője volt egy TUDOK konferenciának, megyei szintű érettségi előkészítőnek, tehetséggondozásnak. Rendszeresen részt vállalt az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny faladatainak javításában és az informatika oktatás fejlesztésében is.
   Kiváló és eredményes tanári tevékenységét minősíti számos díj (Irinyi János plakett, 2000; Tarján Rezső díj, 2002; Móra János díj, 2003; Magyar Kémiaoktatásért díj, 2003; Szent-Györgyi Albert aranyérem, 2004; Az Év Legsikeresebb Tanára díj, 2009; Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, 2011; MesterM-díj; 2013; BonisBona ? A nemzet Tehetségeiért díj, 2014).
   Embersége és több mint négy évtizedes pályafutása egy igazán példás életmű, példaértékű tanítványai számára, így teljes szakmai életútját koronázhatja meg a Rátz Tanár Úr Életműdíj.