Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Jubileumi interjúk Kezdőlap

Mike János

   Mike János a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett matematika - fizika - számítástechnika szakos tanári diplomát. Az egyetem elvégzése óta, 1986-tól a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára. A közoktatásban végzett 29 éves munkája során mindvégig következetes, diákjaival szemben igényes pedagógus, aki tudását folyamatosan a legaktuálisabb ismeretekkel bővíti.

   Tanítási óráit, módszereit sokoldalúság, sokszínűség jellemzi. Olyan módszereket, alapvető stratégiákat ad át tanítványainak, amelyekkel a matematikai problémák érthetőbbekké válnak. Nagy empátiakészsége, tudása lehetővé teszi, hogy a legfiatalabb korosztálytól a legidősebbekig megszeressék a matematikát. Óráin olyan lendület és szeretet árad belőle, hogy tanítványai a találkozás első pillanatától kezdve érzik: a legjobb helyre kerültek és a legkiválóbb kezekben vannak. Tiszteli és elismeri tanártársai és diákjai eredményeit, sikereiknek velük együtt örül.

   Több nagy sikerű matematika feladatgyűjtemény társszerzője. Könyvei az általános iskolai, és a középiskolai oktatásban is kedveltek és elfogadottak.

   Tehetséggondozói tevékenysége mintaértékű és kimagasló. Ezt igazolják tanítványai külföldi és hazai versenyeken elért kiváló eredményei. Több tanítványa a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián és a Közép-Európai Matematikai Diákolimpián ért el érmes helyezést. A hazai versenyek közül diákjai a Kürschák József Matematikai Emlékversenyen, az Országos Középiskolai Tanulmányi versenyen, valamint az Arany Dániel és a Varga Tamás versenyeken magas helyezéseikkel igazolták tehetségüket. Tanulói rendszeres résztvevői a Középiskolai Matematikai Lapok pontversenyeinek.

   Eddigi munkáját több kitüntetéssel ismerték el, többek között 2004-ben Ericsson-díjat, 2008-ban Beke Manó díjat, 1999-ben és 2008-ban Graphisoft-díjat kapott. Mike János emberi tulajdonságai, szakmai munkája, kiváló tehetséggondozói tevékenysége alapján méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíj elnyerésére.