Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom
Kapcsolat Rátz László életrajz Kezdőlap

Dr. Szalainé Tóth Tünde

  Dr. Szalainé Tóth Tünde 1986 óta a veszprémi Lovassy László Gimnázium tanára, biológia-kémia szakmai munkaközösségének vezetője és a Semmelweis Egyetemmel és a Pannon Egyetem Mérnöki Karával kötött partneriskolai program iskolai koordinátora.

   Nagy szaktudású, munkájára mindig igényes, precíz pedagógus, aki mindazon tehetség birtokában van, ami a szaktanárt igazi pedagógussá teszi. Átütő erejű szakmai tudása, gyerek- és munkaszeretete példamutató. Életereje, a tanítás iránti elhivatottsága a mai napig töretlen.

   A színvonalas és eredményes tanórai munka mellett nagy gondot fordít a tehetséggondozásra. A hosszasan felsorolt versenyeredményei magukról beszélnek, kidomborítva azt a szakmán belüli sokszínűséget, ami egész pályájára és személyiségére jellemző.

   Folyamatosan vesz részt továbbképzéseken, követi a biológiai tudomány területén elért eredményeket. A versenyek szervezésében való kiemelt szerepe az iskolán kívül is ismertté tette. Szakmai munkáját elismerik, tanácsait szívesen fogadják. A kétszintű érettségi vizsga bevezetése óta az Oktatási Hivatal megbízásából tudását az emelt szintű biológia dolgozatok javításban multiplikátorként kamatoztatja. 2010-től az érettségi tételkészítő bizottság tagja biológia tantárgyból. Öt éven keresztül szervezte és bonyolította le a négy megyét érintő területi Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt. Kitalálója és országos koordinátora az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő iskolák számára kiírt komplex természettudományos Mentovich Ferenc versenynek.

   A tehetséggondozás területén végzett munkáját a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat Pro Talento Emlékérem adományozásával, az Oktatási Minisztérium elismerő oklevéllel ismerte el. Veszprém városa Ranolder-díjjal jutalmazta.

   Dr. Szalainé Tóth Tünde személye, tanári pályájának eddigi eredményei, szakmai tudása, valamint a tudomány- és diákszeretete alapján méltó a Rátz Tanár Úr Életműdíjra.